Notice: Undefined variable: systemError in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 13

Warning: imagecreatefromjpeg(file_image): failed to open stream: No such file or directory in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 14

Warning: imagebmp() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 15

Warning: imagebmp() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 16
سفیر ایلام - حفظ و مرمت آثار باستانی ایلام
سه شنبه, 24 مهر 1403
سه شنبه, 24 مهر 1403

روزنامه سفیر ایلام

[ شماره ۴۹۹ ]
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری استان ایلام گفت:با توجه به اینکه مرمت و نگهداری آثار باستانی از هزینه بالایی برخوردار است، برخی از این مکان های باستانی همچون قلعه کنجان چم و قلعه میرغلام هاشمی به بخش خصو
۱۴۰۳/۰۷/۰۴ چاپ

سفیر ایلام |فرزاد شریفی مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری استان ایلام اظهار داشت: آثار باستانی و تاریخی در هر کشوری از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که آثار باستانی قدمت, تاریخچه و تمدن هر سرزمینی را مشخص کرده و در واقع شناسنامه هر کشور محسوب می شود.

وی افزود: آثار تاریخی به لحاظ طیف وسیعی از مزایای فرهنگی و اجتماعی از قبیل رفاه اجتماعی و فرهنگی ساکنان منطقه، ارتقا غرور مدنی جوامع، دست‌یابی به اهداف اقتصادی بلندمدت و...دارای اهمیت بوده و همواره حفظ و مرمت آنان از ضرورت بسیاری برخوردار است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری در ادامه با بیان اینکه آثار تاریخی در استان به چند دسته تپه، تل تاریخی و عمارت تقسیم می شوند؛ گفت: در بحث حفاظت و مرمت قلعه های باستانی در استان ایلام از قبیل قلعه والی شهر ایلام، امارت والی کهره در هلیلان و قلعه اشرف العشایر در دره شهر هر ساله اقداماتی جهت مرمت و بازسازی آنان با حفظ کاربری موجود انجام می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه مرمت و نگهداری آثار باستانی از هزینه بالایی برخوردار است، برخی از این مکان های باستانی همچون قلعه کنجان چم و قلعه میرغلام هاشمی به بخش خصوصی واگذار شده و حفظ و نگهداری آنان بر عهده بخش خصوصی با نظارت میراث فرهنگی می باشد.

جلوگیری از حفاری های غیر مجاز در مکان های تاریخی 

شریفی در خصوص تپه های تاریخی و محوطه های باستانی ادامه داد: حفاری غیر مجاز یکی اصلی ترین عواملی است که موجب تخریب و نابودی محوطه‌های تاریخی و مکان‌های باستانی می‌شود که در این خصوص برای جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز در مکان‌های تاریخی اقداماتی از قبیل ایجاد گشت‌های تلفیقی با نیروی انتظامی، تشکیل یگان حفاظت میراث فرهنگی، تعیین هرس و حریم مجدد در برخی نقاط استان از جمله شهر تاریخی دره شهر و کنارگذر شهرستان ایوان، تقویت انجمن‌های میراث و انجمن‌های مردم نهاد و آگاه سازی عموم لحاظ گردیده است.

این مسئول بیان کرد: در بحث حفاظت از آثار باستانی، تعیین حریم و تشکیل گشت های نظارتی نیز با مشکلات متعددی از قبیل کمبود اعتبار، کمبود دستگاه های حمل و نقل، عدم همکاری مردم و حتی برخی دستگاه های اجرایی مواجه ایم که حل آنها نیازمند همکاری از سوی مردم و سایر دستگاه های ذیربط می باشد.

ثبت جهانی استان ایلام

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: ثبت جهانی استان ایلام هم از دیگر اقداماتی است که برای حفاظت از آثار تاریخی و میراث باستانی این استان ر حال بررسی و پیگیری می‌باشد؛ شایان ذکر است در ثبت جهانی علاوه بر حفاظت از مکان‌های تاریخی و باستانی آن منطقه حتی در زمان وقوع جنگ، اعتبارات جهانی نیز به آن اختصاص می‌یابد.

وی افزود: در ثبت جهانی آیتم‌هایی همچون راه، زیرساخت، هتل اورژانس و... تاثیر دارند؛ از این رو تثبیت استان ایلام به عنوان یک منطقه تاریخی در جهان علاوه بر تلاش‌های میراث فرهنگی نیازمند حمایت‌های لازم از سوی تمام دستگاه‌های اجرایی و همچنین نماینده‌های مجلس می‌باشد.

شریفی در پایان گفت: حفظ بناهای تاریخی اگر اتفاق بیفتد مزایای فرهنگی و اجتماعی فراوانی دارد و حتی وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف اقتصادی بلندمدت همچون رشد و احیای مجدد شهر، جاذبه‌های گردشگری و ایجاد مشاغل مختلف و درآمدزایی می‌شود، از این رو حمایت و حفاظت از این بخش علاوه بر تلاش های اداره میراث‌فرهنگی گردشگری استان نیازمند توجه ویژه از سمت مردم و سایر مسئولان می باشد‌.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان