مراسم اختتامیهی مرحله استانی دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور دکتر ویسه سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، آقای حسینی رئیس جهاد دانشگاهی واحد ایلام، آقای موسوی مدیرکل سیاسی استانداری، دکتر امامیپور مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، صبح روز چهارشنبه 1400/08/26 در محل سالن آمفی دانشکده الهیات و معارف اسلامی برگزار گردید.
در این مراسم دکتر ویسه سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، با تقدیر از تلاشهای جهاد دانشگاهی در برگزاری این مسابقات، اظهار کرد: این مسابقات در حوزه فن بیان کاری بسیار ارزشمند و ابزاری مناسب برای اندیشیدن و فرصتی مغتنم برای گفتمان سازی و تبادل افکار در محیطی دوستانه و صمیمی است.
عضو شورای فرهنگی دانشگاه، تصریح کرد: این مسابقات به دانشجویان کمک میکند تا بعد از فارغالتحصیلی اعتماد به نفس کافی را داشته باشند و اگر قرار است که کسب و کاری را راهاندازی کنند با مذاکره موفقت بیشتری را کسب کنند.
دکتر ویسه ادامه داد: هر چند در این مسابقات طبق روال و فرآیند تعریف شده تیمهایی به عنوان برنده دارد، اما معتقدم این مسابقات بازنده ندارد و همهی تیمهایی که نقش خود را برای تمرین گفتوگو ایفا کردهاند برنده هستند.
در ادامه این مراسم سید غلامرضا حسینی در مراسم اختتامیهی مرحله استانی دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران اظهار کرد: در قرن 21 شاهد تغییرات جدی در حوزههای مختلف هستیم و این تغییرات نیز نیازهای جدیدی را برای جامعه ایجاد کرده که دانشگاه و دانشگاهیان باید نقش متفاوتی برای رفع این نیازها داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت کرسیهای آزاداندیشی، تصریح کرد: قطعا عقلانیت، خردجمعی، خلاقیت و تعامل در حل این نیازها و توسعه علمی کشور اثرگذار است، به همین دلیل کرسیهای آزادآندیشی یکی از مطالبات جدی و همیشگی مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید و دانشجویان است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام تصریح کرد: ایجاد یک محیط علمی، اخلاقمدارانه و قانونمند و بیان آزادانه دیدگاههای موافق و مخالف میتواند پیامدهای مطلوب و سازندهای در راستای رشد و تعالی مادی و معنوی کشور داشته باشد.
حسینی تصریح کرد: مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران هر ساله توسط سازمان دانشجویان با شعار مناظره فرصتی برای یادگیری و با اهداف توسعه فرهنگ گفتوگو، ارتقای تفکر خلاق، تقویت دانش و تمرین فعالیتهای گروهی انجام میشود.
در این مراسم همچنین سیدصادق موسوی مدیرکل سیاسی استانداری اظهار کرد: محیطهای دانشجویی ما محل و منبع مناظره و گفتوگوهای دوطرفه است و امیدواریم وقفهای که بواسطهی کرونا ایجاد شده با ریشهکن شدن این ویروس منحوس پایان یابد و شور و شوق گفتوگو بار دیگر در دانشگاهها نمایان شود.
آقای موسوی، افزود: این مناظرهها نقش بسیار مهمی در ارتقاء فرهنگ گفتوگو در بین نسل جوان دانشجو و در نتیجه جامعه دارد.
مدیرکل سیاسی استانداری با اشاره به اهمیت گفتوگو از نگاه اندیشمندانی مانند معلم اول، گفت: هر نوع فرایندی که در ذهن ما شکل میگیرد یک نوع گفتوگو است و زمانی که به دیالوگ تبدیل میشود گفتوگوی عینی و عملی رخ میدهد.
آقای موسوی تصریح کرد: محیطهای دانشجویی ما محل و منبع مناظره و گفتوگوهای دوطرفه است که امیدواریم وقفهای که بواسطهی کرونا ایجاد شده با ریشهکن شدن این ویروس منحوس پایان یابد و شور و شوق گفتوگو بار دیگر در دانشگاهها نمایان شود.
آقای موسوی ادامه داد: ایران اسلامی در تولید علم جایگاه بالایی دارد و پرورش دانشمندان، ادیبان و شاعران در طول تاریخ یکی از مولفهها و پشتوانههای عظیمی است که میتوانیم به آن ببالیم و امیدواریم بر این غنای تمدنی روز به روز افزوده شود.
در ادامه دکتر حمیدرضا امامیپورمدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ایلام و نماینده هیئت داوران، توضیحاتی را درباره مولفههای داوری در این مسابقات اعلام کرد.
بنا به این گزارش، در این مسابقات تیمهای هانا و نواندیش از دانشگاه ایلام مقامهای اول و دوم را کسب کردند.