مدیرعامل شرکت توزیع مصرف برق استان ایلام گفت: به طور میانگین میزان مصرف برق ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که عوامل مختلفی از جمله گرمای هوا و رمز ارزها سبب این افزایش شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، هادی شیرخانی عصر امروز ضمن حضور در دفتر خبرگزاری فارس در ایلام گفت: اداره توزیع برق یک توزیع کننده است و باید برق از طرف تولید کننده تولید و به شرکت انتقال داده شود تا ما بتوانیم آن را توزیع کنیم؛ ما در دو حلقه بالادستی هیچگونه دخالتی نداریم و آنها برنامهریزی و مدیریت خاص خودشان را دارند.
وی افزود: برنامهای برای عبور از پیک تابستان در 9 محور در دو سال گذشته طراحی شد؛ در این برنامه ( صفر دقیقه خاموشی در تابستان ۹۸ و صفر دقیقه خاموشی در تابستان ۹۹) که با آن 9 محور تمام پتانسیلهای بالقوه را شناسایی و برنامه ریزی و اجرا شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ایلام گفت: در تابستان سال جاری به علت کمبود بارش باران، افزایش مصرف و افزایش دما سبب شد که آن مقداری که در قالب 9 محور قرار بود پیگیری شود محقق شود اما نتواست جوابگوی نیازها باشد؛ امسال علاوه بر آن 9 محور قبلی در دو حوزه دیگر اقداماتی انجام دادیم که یکی از آنها در بحث پایش و کم کردن بار مصرف ادارات بود که با تلاش همکارانم توانستیم در کشور مقام اول را به دست بیاوریم و دیگری در حوزه صنعت، کاهش بار مصرف صنعت در کشور مقام دوم را کسب کردیم.
وی افزود: در حوزه فرهنگ سازی، مدیریت مصرف و اطلاع رسانی برنامه خاموشی برق اضطراری اقداماتی از طریق فضای مجازی و رسانه؛ سایت شرکت برق و اپلیکیشن (برق من) اقداماتی صورت گرفت.
شیرخانی گفت: در خصوص اپلیکیشن (برق من) هر کس میتواند این برنامه را نصب و شناسه قبض و اشتراک خود را وارد کند و به صورت اتوماتیک برنامه خاموشی برق هر منطقه را در دسترس خود قرار دهد؛ سادهترین و آسانترین راه ممکن جهت اطلاع رسانی از خاموشیها در این اپلیکیشن قرار دارد.
وی افزود: باید اعلام کنیم که این خاموشیهای برق نه تنها کم نمیشود بلکه شاهد افزایش خاموشی در زمستان آتی و تابستان سالهای آینده نیز خواهیم بود که قطعاً مردم باید بیش از گذشته به سمت فرهنگ مدیریت مصرف بروند تا کمتر با این خاموشیها مواجه شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ایلام ادامه داد: سهمیه برق بر اساس مقدار مصرف هر استان تعیین میشود؛ به فرض مثال شرکت برق منطقهای غرب کشور میزان مدیریت بار استراتژیک اعمالی مرحله سوم که ۱۰۰ وات است، اعلام میکند که سهم استانها به تفکیک مرحله یک کرمانشاه ۲۵ مگاوات، کردستان 17 مگاوات، ایلام ۸ مگاوات است؛ چون استانهای دیگر تعداد مشترک و مصرف بیشتری دارند خاموشی بیشتری به نسبت استان ایلام دارند.
وی افزود: در برخی ایام میزان مصرف تا ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد اما به طور میانگین ۲۰ درصد افزایش داشته است که عوامل مختلفی از جمله گرمای هوا و رمز ارزها سبب آن شده است؛ رمز ارزهایی که به صورت غیرقانونی که یک نوع قاچاق برق است و هر کسی میتواند در مکان خود قاچاق کند.
شیرخانی گفت: ماینرها سبب برق ارزان قیمت شده؛ آنها را در پشت کنتور برق نصب کرده و برق را به صورت غیر قانونی استفاده میکنند؛ هر ماینر معادل یک کولر گازی برق مصرف میکند آنها برای خودشان برق صادر و دلار وارد میکند که این عامل هم باعث افزایش مصرف برق شده است.
وی در پایان گفت: از مردم میخواهیم در این فصل از سال نسبت به مدیریت مصرف بهینه برق اقدامات انجام دهند تا دیگر شاهد خاموشی برق نباشیم و این مشکلات هرچه زودتر برطرف شود