Notice: Undefined variable: systemError in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 13

Warning: imagecreatefromjpeg(file_image): failed to open stream: No such file or directory in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 14

Warning: imagebmp() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 15

Warning: imagebmp() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/safirenew/domains/safirenew.ir/public_html/index.php on line 16
سفیر ایلام - انقراض زنبورهای عسل در طبیعت ایلام زیر سایه بی توجهی مسئولان/ دیر بجنبیم خسارت قابل جبران نیست
چهارشنبه, 21 شهریور 1403
چهارشنبه, 21 شهریور 1403

روزنامه سفیر ایلام

[ شماره ۴۹۹ ]

سفیر ایلام |


 

گروه استان‌ها ـ به‌دلیل عدم حفاظت از محیط زیست و از سوی دیگر ناآگاهی مردم، متأسفانه هرساله شاهد تلف‌شدن تعداد زیادی از زنبوران عسل در جنگل‌های استان ایلام هستیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ یکی از بزرگترین حافظان تنوع گیاهی در دنیا زنبورهای عسل هستند که امروزه به‌علت این‌که باعث حفظ تنوع گیاهان در محیط زیست می‌شوند و همواره عسل طبیعی آنان به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین فرآورده‌های غذایی و دارویی شناخته شده است، از اهمیت بالایی در حفظ تنوع زیستی و سلامت انسان‌ها برخوردارند.

اما با وجود این، هرساله در استان ایلام با آغاز فصل گرما و شروع گرد‌افشانی زنبورها، برخی افراد سودجو برای برداشت عسل طبیعی و فروش آن با قیمت گزاف، به طبیعت هجوم می‌آورند وبا عمل نابخردانه خود صدمات جبران‌ناپذیری به محیط زیست و حیات این نوع از حشرات وارد می‌کنند.

اهمیت زنبور عسل در بقای گیاهان و جانوران
مقصودی از کارشناسان محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: زنبور عسل علاوه بر این‌که موجب سلامت گیاهان از نظر ژنتیکی است، باعث جلوگیری از بسیاری نقص‌ها نیز می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر زنبور عسل وجود نداشته باشد بسیاری از گیاهان از بین می‌روند افزود: بنابراین عدم توجه به یک حشره کوچک می‌تواند موجب تغییر جدی محیط زیست و تبدیل آن به کویر و شن‌زار شود.

جواد جعفرزاده از دوستداران محیط زیست به خبرنگار تسنیم گفت: امروزه پرورش زنبور عسل و نگهداری از آن به‌عنوان یک شغل تولیدی باارزش معرفی شده است و مهم‌تر اینک‌ه نه‌تنها نیاز به سرمایه بسیاری ندارد بلکه سود‌دهی این کار سریع و حداکثر یک‌ساله می‌باشد.

وی با یادآوری اینکه استان ایلام با توجه به پوشش گیاهی مرتعی و چهارفصل بودن دارای پتانسیل خوبی برای زنبورداری است افزود: علی‌رغم این مهم مردم استان ایلام هرساله برای برداشت عسل به طبیعت می‌روند و با روش‌های گوناگون از جمله سوزاندن درخت و یا قطع درختان علاوه بر اینکه موجب مرگ تعداد زیادی از زنبور‌ها می‌شوند، سبب خشک شدن درخت‌ها و نابودی پوشش گیاهی نیز خواهند شد.

الزامی‌بودن حمایت محیط زیست در حفاظت از زنبورها

برخی معتقدند برداشت عسل طبیعی آسیبی به زنبور‌های عسل وارد نمی‌کند، زیرا بسیاری از زنبورها هنگام سوزاندن درخت فرار می‌کنند، لازم به ذکر است این افراد جدا از اینکه ارزشی برای محیط زیست و درختان قائل نیستند حتی نمی‌دانند که بیش از 50 درصد زنبورها درون درخت می‌سوزند و مابقی نیز به‌علت پایان فصل بهار و نبود گل منقرض خواهند شد، از این رو الزامی است محیط زیست توجه بیشتری به حفظ این گونه از حشرات داشته باشد.

غلامرضا ابدالی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: زنبور عسل گونه‌ای از مفیدترین حشرات محسوب می‌شود که همواره نقش چشم‌گیری در زمینه بقای پوشش گیاهی، گرده‌افشانی، تولید محصولات کشاورزی، تولید عسل و... ایفا می‌کند.

مدیرکل حفاظت از محیط‌ زیست استان ایلام اضافه کرد: افرادی که برای جمع‌آوری عسل طبیعی به حیات وحش زنبور‌ها هجوم می‌آورند علاوه بر اینکه به جنگل صدمات جدی وارد می‌کنند، ذخیره غذایی زنبور‌ها را نیز ازبین می‌برند که همین امر موجب انقراض این گونه از حشرات می‌شود.

برخورد قانونی با متخلفین

این مسئول با بیان اینکه زنبور‌ها هم حق حیات دارند و مردم می‌بایست در محافظت از آنها کوشا باشند‌ تصریح کرد: در صورت مشاهده هر گونه تعرض به حیات وحش زنبورها، برای متخلفین پرونده تشکیل داده می‌شود و تحویل مراجع قضایی می‌دهیم.


نقش زنبور عسل در زندگی انسان مشهود و وجود آن برای حفظ اکوسیستم محیط زیست حیاتی می‌باشد، ازاین‌رو به‌منظور حفظ جامعه زنبور عسل لازم است منابع حیاتی آنها نگهداری و با متخلفین برخورد جدی شود و از سوی دیگر نیز در خصوص فایده‌های زنبور عسل و فرآورده‌های زنبور عسل باید توسط رسانه‌ها اطلاع‌رسانی صورت گیرد تا مردم در این خصوص آگاه شوند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان