پرداخت تسهیلات به مددجویان کمیته امداد طی سالهای اخیر، تاثیر به سزایی در تامین سرمایه مددجویان جهت راهاندازی کسب وکار داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ؛ بالا بودن آمار بیکاری یکی از مهمترین معضلات کنونی جوانان بشمار میرود که بسیاری از مسئولان استانی و کشوری جهت رفع این مشکل وعدههای بسیاری دادند اما با توجه به بالا بودن آمار جوانان تحصیل کرده متأسفانه بخش دولتی ظرفیت لازم جهت اشتغال این جوانان را دارا نیست، ازاینرو ضروری است جوانان جهت رفع مشکل بیکاری به راهاندازی مشاغل دیگر از طریق تسهیلات و سرمایههای شخصی اقدام میکنند.
با توجه به اینکه راهاندازی مشاغل با سرمایه شخصی نیز برای اقشار کمدرآمد غیرممکن است، نهادهای مربوط ازجمله کمیته امداد جهت اشتغال اقشار کمدرآمد تسهیلات کم درصد را به مددجویان پرداخت میکند که بدونشک این امر در کاهش آمار بیکاری تاثیر چشمگیری دارد.
تسریع روند اشتغال اقشار کمدرآمد
اسماعیلی پور یکی از مددجویان کمیته امداد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: دوائر دولتی ظرفیت استخدام تمامی فارغالتحصیلان دانشگاهی را ندارند و بسیاری از این جوانان برای یافتن شغل باید به مشاغل آزاد روی بیاورند.
وی اضافه کرد: راهاندازی مشاغل آزاد نیز به سرمایه نیاز دارد و متأسفانه نبود سرمایه یک مشکل اساسی پیش روی جوانان جویای کار است که ارائه تسهیلات توسط کمیته امداد به اقشار کمدرآمد میتواند روند ایجاد اشتغال این اقشار را تسریع بخشد.
لزوم پرداخت تسهیلات توسط دیگر نهادها
فرجی یکی از جوانانی که با دریافت تسهیلات اشتغالزایی اقدام به راهاندازی مغازه جوشکاری کرده نیز به تسنیم میگوید: پرداخت این تسهیلات در شرایط کنونی که مردم با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجهاند تا حد زیادی گرهگشای اشتغال جوانان بیکار است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بسیاری از جوانان نمیتوانند از تسهیلات کمیته امداد استفاده نمایند ضروری است زمینه پرداخت این تسهیلات توسط دیگر نهادها نیز فراهم شود.
فرجی در پایان افزود: نکته دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد، لزوم سهولت بخشی ضمانتهای بانکی در پرداخت تسهیلات توسط بانکهاست که متاسفانه این امر برای بسیاری از متقاضیان مشکلساز است.
لزوم پیگیری مسئولان
پرداخت تسهیلات کم درصد میتواند جهت تامین سرمایه اولیه بهمنظور راهاندازی کسبوکار تاثیر بسزایی در اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد داشته باشند.
یکی از مشکلات اصلی پرداخت وامهای اشتغال در خصوص ضمانتهای بانکی است که این امر مشکلاتی را برای بسیاری از افراد ایجاد میکند و سبب میشود برخی از افراد از اخذ این تسهیلات صرفنظر کنند، پس ضروری است مسئولان مربوط جهت رفع این مشکل اقدام کرده و با رایزنی با بانکها مشکلات ضمانتهای بانکی را مرتفع نمایند.
لزوم همکاری بانکها
قنبر موسینژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: اشتغال مدد جویان یکی از دغدغههای اصلی کمیته امداد است و در این زمینه اقدامات لازم انجام میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان ایلام با بیان اینکه طی پنجماهه نخست سال جاری 550 میلیارد ریال اعتبار برای اشتغال مددجویان پرداختشده است اضافه کرد: تسهیلات مذکور برای ایجاد مشاغل خانگی، کشاورزی، دامداری و غیره پرداخت شدهاست.
موسینژاد در پایان اظهار کرد: حدود 700 مورد پرداخت تسهیلات از طریق تبصره 16 و 300 شغل از طریق صندوق کمیته امداد ولایت تامین شدهاست.
وی افزود: امیدواریم با همراهی بیشتر بانکهای عامل بتوانیم در سال حمایت و پشتیبانی از تولید اقدامات لازم جهت ایجاد اشتغال افراد مددجو و آسیبپذیر نهادهای حمایتی انجام دهیم.
این مسئول در پایان گفت: افراد مددجوی نهادهای حمایتی جزو اقشار آسیب پذیرند و بانکها و دستگاهها برای پرداخت تسهیلات باید نگاه ویژهای به این اقشار داشته باشند تا شاهد حل مشکلات اقتصادی آنان باشیم