به گزارش سفیر ایلام، مدیرکل بازرسی استان ایلام، ظهر امروز(۱۶ تیر) در دیدار تولیدکنندگان و صاحبان واحدهای تولیدی با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، اظهار کرد: راه علاج مشکلات اقتصادی کشور بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری، توجه و حمایت از تولید.رفع موانع است.
« مهدی اصلانی» با بیان اینکه در حوزه حمایت از تولید بحث شناخت قابلیت ها و ظرفیت های استان مغفول مانده است و باید این ظرفیت ها شناسایی و معرفی شود، تصریح کرد: تهیه بسته های اقتصادی و ظرفیت های تولیدی استان یکی از راه های حمایت از تولید استان است که بتوان بر اساس آن سرمایه گذار ها را از خارج کشور و استان جذب کرد و سرمایه های خردی که در استان وجود دارد در قالب تعاونی هدایت کرده و به سمت تولید سوق داد.
وی ابراز کرد: ما نیاز داریم دستگاه های متولی عرصه تولید، تولیدکنندگان را به سمت دانش روز هدایت کنند و طرح های توجیهی طرح های تولیدی در استان بر اساس ظرفیت های فنی و اقتصادی استان باشد، گاهی طرحی مطرحی می شود و متاسفانه کارشناسان دستگاه های مرتبط، آن طوری که لازم است شخص سرمایه گذار و یا مجری طرح را هدایت نمی کنند که بر اساس شرایط اقتصادی و وضعیت استان، این طرح را در استان اجرا شود.
مدیرکل بازرسی استان ایلام بیان کرد: نیاز داریم که دستگاه های مرتبط با حوزه تولید در راستای آموزش مجریان طرح ها گام بردارند که مجریان طرح ها بدانند که چگونه هزینه های تولید را کاهش دهد و دانش و فناوری روز را در خط تولید خود به کار گیرد و با ماشین آلات جدید بتوانند زمینه تولید بیشتر با هزینه کمتر را فراهم کنند و این ارتباط تولیدکنندگان هم با دانشگاه ها، هم با واحدهای تولیدی در سراسر کشور و همچنین با تشکل های صنفی لازم است.
اصلانی بیان کرد: ما در حوزه واحدهای تولیدی صنعتی نیاز داریم که انجمن های خدمات فنی و مهندسی در استان تشکیل و فعال شوند و تشکل های صنفی واحدهای تولیدی در بخش های مختلف در استان تشکیل گردد که به عنوان نمایندگان واقعی واحدهای تولیدی بتوانند مشکلات واحدهای صنعتی را پیگیری کنند که مطالبه گری، نگاه واحد و هماهنگی در راستای پیگیری مطالبات تولیدکنندگان داشته باشند و نظام تشکلی را باید در زمینه واحدهای تولیدی استان تقویت شود.
وی یادآور شد: در حوزه زیرساخت های مربوط به تولید از جمله آب، برق و گاز در استان آن طور که باید برنامه ریزی صورت نگرفته است، اگر قرار استان در استان واحدهای تولیدی احداث شود باید به همان میزان هم زیرساخت ها هم فراهم شود، در بحث کلان حوزه تولید برق جدی گرفته نشده است و الان در زمینه برق مورد نیاز واحدهای تولیدی با مشکل مواجه هستیم که این امر باید مورد توجه جدی دولت باشد.
مدیرکل بازرسی استان ایلام ابراز کرد: یکی از موضوعات مهم در راستای تامین برق واحدهای صنعتی بحث پنل های خورشیدی است که می توان سقف واحدهای تولیدی در استان را برای تولید برق همان واحد تولیدی را به پنل های خورشیدی مجهز کرد و برق واحدهای تولیدی تامین شود.
اصلانی تصریح کرد: متاسفانه برخی از واحدهای تولیدی در سطح استان که تعطیل شده و امروز به تفرجگاه تبدیل شده است و برق مصرفی آنها با نرخ دولتی محاسبه می شود، تبدیل شدن این واحدها به تفرجگاه موجب می شود که قیمت زمین در مناطق مختلف استان افزایش پیدا کند و نباید اجازه داد که واحدی که تعطیل شد استفاده ای غیر تولید از آن کرد.
وی با اشاره به مشکلات تامین آب واحدهای صنعتی، تاکید کرد: هدر رفت شبکه های فرسوده آب یکی از مسائل مهم در استان است که به همین دلیل در استان ۳۰ درصد هدررفت آب در شبکه های آبرسانی وجود دارد، در بخش تسهیلات بانکی در استان نیز باید به واحدهای تولیدی که می توانند با تزریق منابع به چرخه تولید بازگردند، توجه بیشتری شود، یه جای تزریق منابع به واحدهای جدید باید تسهیلات به سمت واحدهای موجود و نیمه تکمیل سوق داده شود و این تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار داده شود.
مدیرکل بازرسی استان ایلام با تاکید بر اینکه باید زمینه ای فراهم شود که با کمک دستگاه های مرتبط و بانک های عمل هزینه های تولید واحدهای تولیدی را کاهش داد، خاطرنشان کرد: ناوگان حمل و نقل استان نیز در راستای کاهش هزینه های تولید گسترش یابد و با استفاده از این ظرفیت، بتوان نگاه حمایتی به واحدهای تولیدی انجام شود.
اصلانی خاطرنشان کرد: رسانه ها و مطبوعات استان نیز می توانند با نگاه تخصصی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی را پیگیری کرده و در راستای حل مشکلات آنها گام بردارند و نقش رسانه ها در این زمینه نقشی تاثیرگذار خواهد بود.